Poháněcí soustava

Dokonalá poháněcí soustava

Pro mimořádnou hospodárnost vozidel DAF XF, která je nejlepší na trhu, je základem motor.  DAF XF je poháněn motory typu multi-torque PACCAR MX-11 a MX-13 s novými výkonovými charakteristikami, včetně nejvýkonnější varianty 390 kW / 530 koní. Řada inovací přinesla zvýšení točivého momentu při nižších otáčkách, což zajišťuje maximální efektivitu při spalování paliva. Provozní otáčky motoru jsou nyní asi 900 ot./min, což s sebou nese i mimořádně nízké úrovně hluku srovnatelné s luxusními řadami osobních vozů. I při nejvyšším převodovém stupni zajišťuje mohutný točivý moment skvělé jízdní vlastnosti. Motorová brzda MX dodává prvotřídní brzdnou sílu již při nižších otáčkách.

Inovace motoru

K maximální úspoře paliva přispívají prvky, jako jsou plně variabilní čerpadla oleje mazání motoru, řízení a chladicí kapaliny. Snižuje se tak odebíraný výkon motoru. Dále například nová spodní část pístu, která přispívá k dalšímu snížení tření. Navíc je k dispozici turbodmychadlo a vstřikování, které zajistí nejvyšší možnou efektivitu.

Rozšířený Eco Mode

Pro zvýšení úspory paliva, snížení emisí a snížení provozních nákladů je DAF XF vybaven vylepšeným systémem Eco Mode. Eco Performance zajišťuje optimální rovnováhu mezi skvělými jízdními vlastnostmi a maximální úsporou paliva. Pokud je preferována úspora paliva, je nejlepší volbou režim Eco Fuel s přeřazováním při nižších otáčkách.

Nízké náklady na opravy a údržbu

Náklady na opravu a údržbu mohou významně ovlivnit váš zisk. Proto neustále zavádíme inovace, které snižují opotřebení na minimum. Ovládání spojky je například umístěno v samotné skříni spojky, kde je chráněno proti poškození vodou a nečistotami. Alternátor je řízen elektricky, aby se zlepšilo nabíjení akumulátoru. Společně tyto inovace zlepšují odolnost, spolehlivost a v neposlední řadě zvyšují i vaši ziskovost.

Výkonné převodovky

Nejnovější generace automatizovaných převodovek TraXon (12- a 16stupňové) je u DAF XF ve standardní výbavě. Menší ztráty třením, rychlejší řazení převodových stupňů a rozšířené použití funkce EcoRoll přispívají k zajištění minimální spotřeby paliva, zatímco pohodlí řidiče je vyšší díky tichému a plynulému provozu a přesné spojce. Nová generace automatizovaných převodovek TraXon rovněž umožňuje použít těžší převodové stupně, díky čemuž lze realizovat ještě rychlejší poháněcí soustavy.

Výkonné zadní nápravy

Na vozidla DAF XF jsou montovány vysoce výkonné zadní nápravy s nízkým třením. Navíc nabídka rychlejších poměrů začínající na 2,05 umožňuje nižší otáčky motoru a díky tomu i maximální úsporu paliva. Pro snížení ztrát třením jsou použity broušené sady ozubení diferenciálu a jsou přidána nová ložiska a těsnění zadní nápravy spolu s nízkou hladinou oleje a olejem s nízkým třením.

 

SERVIS 24/7 ITS/NDS

Náš servis je Vám k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

+420 737 245 763

+420 737 245 768

 

Vyhledávání
Všeobecné obchodní podmínky

Veškeré informace ohledně obchodních podmínek, naleznete zde.

Mapa

  • 05.png
  • 04.png
  • 03.png
  • 10.png
  • trp.png
  • 02.png
  • 06.png
  • 01.png
  • 08.png
  • 07.png

Adresa

location

DAF Chabařovice

autorizovaný servis DAF

Ústecká 677

403 17 Chabařovice

Česká republika

 

Kontakty

Přejímací technik

user Petr Šotola
iphone +420 737 245 763
email psotola@csad.com

Vedoucí skladu ND

user Jakub Hilbert
iphone +420 737 245 762
email jhilbert@csad.com

 

Napište nám
Váš email
pictopište prosím znaky do pole
Doporučte nás
Váš email
Adresát
Antispampictopište prosím znaky do pole
Speedcomputer

SPEEDCOMPUTER

autorizovaný servis DAF Ústí nad Labem - Chabařovice

©2015 | Powered on bubilegCMS v4.10L | Webmaster: webmaster@speedcomputer.cz | Licence